6 posts in this topic

Hi,

I've been searching google and the topics on this website constantly for the last couple of days

i seemed to not find anything about this

I created a exile server and i keep getting "Receiving Server Version" And I go Into The Logs And This Is What I See

Quote

"ExileServer - Server is loading..."
Client: Nonnetwork object 1cf47700.
"ExileServer - MySQL connection error!"
"ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."
"ExileServer - MySQL Error: Unable to locate extDB2 extension!"
"ExileServer - Server will shutdown now :("

What I Think The Problems Are:

  • The Server Cannot Reach The Database
  • The Server Cannot Locate extDB2 Extension
  • I Keep Getting Receiving Server Version When my friends or I join the server

I Have gone through "extdb-conf" And checked that all the information in that file matched my SQL database. And Made changes to match the database.

I Have Searched The Forums And Google But have yet to come across something that fixes this problem.

My Operation System:

Windows Server 2008 R2

 

I Am Using TADST for my server.

 

My Skype:

nathan.zazo1

Edited by Takeo64z

Share this post


Link to post
Share on other sites

MySql version?   needs to be at least 5.6

VCREdist Version? (install 2013 and 2015 32 and 64 bit if in doubt)

triple check your db login and password

Can you log into the db from navicat or mysql workbench?

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Mysql Version is 6.3.6

I have 64 bit and 32 bit VCREdist on my Computer (2013 only though) i'm having trouble installing 2015

i use mysql workbench and i can login to it fine

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

6.3.6 would be the workbench version.  Mysql goes to 5.7.   The default installer probably named your Local Instance to MySQL56 or MySql57,  which would be a quick and dirty way of knowing which version you might have. 

Did you disable Strict mode in Mysql?

If you are sure you have at least MySQL 5.6 or 5.7, and positive you configured the login and password correctly, then remove the CVredist 2013 and try again with the 2015.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

if it says it cant locate extdb2, then thats where the error is.  download a fresh version and reinstall it, ensure its in the proper location. or one of its dependencies is not met.

i had troubles, and finally looked at the file itself and it was a zero byte file .. ftp will do that sometimes

Edited by ShootingBlanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the tbbmalloc.dll in the root of your server folder?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.