Sign in to follow this  
Followers 0
humpabry

create 2nd database on dedi box

11 posts in this topic

i cant seem to set a new database up for a test server.

i tried to name it exile2 but wont load unless its exile + you cant have 2 DB named the same :/

how can i create a 2nd exile databse for my test server? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit the exile.sql file that comes with the server

 

Look for 

CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `exile` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET utf8 */;
USE `exile`;

 

change it to:

CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `exile_test` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET utf8 */;
USE `exile_test`;

 

Edited by GR8
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

i still cant get this running its doing my head in now..this is the error in DB logs.

 

 

extDB2: Found extdb-conf.ini
extDB2: Detected 8 Cores, Setting up 6 Worker Threads


[21:00:21:369303 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 9:VERSION
[21:00:21:369303 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: 65
[21:00:21:369303 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 9:ADD_DATABASE:exile
[21:00:21:369303 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Database Type: MySQL
[21:00:21:371305 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Database Session Pool Started
[21:00:21:371305 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: [1]
[21:00:21:371305 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 9:ADD_DATABASE_PROTOCOL:exile:SQL_CUSTOM_V2:91117:exile
[21:00:21:372306 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Loading Template Filename: E:\Exile Test Server\steamapps\common\Arma 3 Server\@ExileServer\extDB\sql_custom_v2\exile.ini
[21:00:21:373307 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Version 8 Detected, Latest Version 12 Available
[21:00:21:375309 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: [1]
[21:00:21:375309 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 9:TIME
[21:00:21:375309 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: [1,[2015, 9, 19, 20, 00]]
[21:00:21:375309 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 9:LOCK
[21:00:21:375309 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: [1]
[21:00:32:475076 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 0:91117:loadTerriotryIdPage:0:100
[21:00:32:475076 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Trace: UniqueID: 1 Input: loadTerriotryIdPage:0:100
[21:00:32:476075 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error StatementException: MySQL: [MySQL]: [Comment]: mysql_stmt_prepare error    [mysql_stmt_error]: Table 'exile2.territory' doesn't exist    [mysql_stmt_errno]: 1146    [mysql_stmt_sqlstate]: 42S02    [statemnt]: SELECT id FROM territory LIMIT ?,?
[21:00:32:476075 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Wiping Statements + Session
[21:00:32:476075 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error: UniqueID: 1 Input String: loadTerriotryIdPage:0:100
[21:00:32:476075 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: [0,"Error Statement Exception"]
[21:00:45:393602 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Input from Server: 0:91117:isKnownAccount:76561198066844073
[21:00:45:393602 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Trace: UniqueID: 1 Input: isKnownAccount:76561198066844073
[21:00:45:394604 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error StatementException: MySQL: [MySQL]: [Comment]: mysql_stmt_prepare error    [mysql_stmt_error]: Table 'exile2.account' doesn't exist    [mysql_stmt_errno]: 1146    [mysql_stmt_sqlstate]: 42S02    [statemnt]: SELECT CASE WHEN EXISTS(SELECT uid FROM account WHERE uid = ?) THEN 'true' ELSE 'false' END
[21:00:45:394604 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Wiping Statements + Session
[21:00:45:394604 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error: UniqueID: 1 Input String: isKnownAccount:76561198066844073
[21:00:45:394604 +00:-1] [Thread 8328] extDB2: Output to Server: [0,"Error Statement Exception"]

 

 

any help would be great here

Share this post


Link to post
Share on other sites

just to note..i copied the whole server and pasted it onto another ssd on my box..

changed the extdb.conf to exile2 so it reads the exile2 database and kept same user and password (wont let me create a user only works if i use root)

changed the file to

-- Dumping database structure for exile
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `exile_2` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET utf8 */;
USE `exile_2`; <-- tried with --> USE `exile`;   used both ways but still no joy :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice job humpabry :)

I just haven't been able to complete or help guide for 2 installs. I did however make a nice small simple backup utility for 2 severs. Its very basic but does the job.

Head over to the MYSQL, then backup forum. There you can see a nice little script to help backup both your servers.

Mine is working well now, and thanks to your post it forced me to finish it :) just the guide wasn't done to help others. :(

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry for the nooby question... but......files have changed since 0.9.4.... does any1 know how to change it now seeing as 

CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `exile` /*!40100 DEFAULT CHARACTER SET utf8 */;
USE `exile`;

is no longer there?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

if your using workbench (and you want a clean slate...) just drop the database you are repleacing (right click your database and drop schema) then create a new database by right click empty space - create schema. name it the same as your old schema.

File menu - Run SQL Script - Open exile.sql.

Default schema name - select exile2 (or whatever name) and run.

once its finished it will have created the tables etc in your new database.

 

Now if you wanted to import a backup into that database all you need to do is:

Go to file - open sql script -  the exile.sql file. at the very top type:

USE exile2;

press the lightning bolt and it will populate your backup into your exile2 database.

 

Note as diggs reminded me:  go into each server instance and edit extdb-conf.ini and tell exile which database you want it to use.

Edited by happydayz
forgot to mention something... :P
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so i followed your instructions and somehow i have 2 exile server, running on same database, even though theres 2 different schemas, and both are running on the exile.sql file in their own directories... 

i logged into the new server i had created and i was in the exact same spot with the exact same taru parked next to me from the first server :/

sql is not my thing!! lol im so confused, i managed to get it working before with 0.9.36 but with these new updates im lost

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.