Sign in to follow this  
Followers 0
OneShotPaddy

Join my server over LAN to a black screen

11 posts in this topic

Just made it to the finish line on a fresh install of the server on a new distro of linux (GUI's are lifesavers FYI). I'm booting into the game fine and haven't had any trouble with other servers (need to verify that today, but I'm assuming it's just my server since within the past week I was playing on some other ones with incident) but when I try to join my dedicated box server across the LAN I get all the way through the loading screens and unit selection to a black screen. The interesting part is that I do see on the right side, that little yellow icon for disconnection for just a moment but otherwise it sits there at a black screen. I've tried twice so far.

Does anyone have any suggestions for a poor noob server admin? I'm assuming if my files were messed up I'd see an error when the client connects, but in the server terminal there is nothing that I recognize as catastrophic. I also don't get disconnected from the server according to this terminal until I Control-Alt-F4 my way out of the game.

 

Spoiler

11:50:05 Starting mission:
11:50:05  Mission file: Exile (__cur_mp)
11:50:05  Mission world: Altis
11:50:05  Mission directory: mpmissions\__cur_mp.Altis\
Can't find real path "a3\map_altis\data\roads\roads.shp": "No such file or directory"

Attempt to override final function - bis_functions_list
Attempt to override final function - bis_functions_listpreinit
Attempt to override final function - bis_functions_listpostinit
Attempt to override final function - bis_functions_listrecompile
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [BIS_fnc_preload] ----- Initializing scripts in Exile -----"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [recompile] recompile BIS_fnc_missionTasksLocal"
Attempt to override final function - bis_fnc_missiontaskslocal
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [recompile] recompile BIS_fnc_missionConversationsLocal"
Attempt to override final function - bis_fnc_missionconversationslocal
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [recompile] recompile BIS_fnc_missionFlow"
Attempt to override final function - bis_fnc_missionflow
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] BIS_fnc_diagKey (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] BIS_fnc_feedbackMain (8.99887 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] BIS_fnc_missionHandlers (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] BIS_fnc_getServerVariable (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] BIS_fnc_initPixelUI (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] ExileClient_fnc_preInit (167.999 ms)"
11:50:17 "ExileServer - Server is loading..."
11:50:17 Client: Nonnetwork object ea516a00.
11:50:17 "ExileServer - MySQL connection error!"
11:50:17 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."
11:50:17 "ExileServer - MySQL Error: Unable to locate extDB2 extension!"
11:50:17 "ExileServer - Server will shutdown now :("
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [preInit] ExileServer_fnc_preInit (70.9991 ms)"
11:50:17 Mission read.
11:50:17 Connected to Steam servers
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [script] initServer.sqf"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] BIS_fnc_missionFlow (0.999451 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] BIS_fnc_initParams (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] BIS_fnc_initRespawn (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] BIS_fnc_sharedObjectives (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] BIS_fnc_3dMarkers (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] BIS_fnc_reviveInit (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] ExileClient_fnc_postInit (0 ms)"
11:50:17 "Player/BIS_fnc_log: [postInit] ExileServer_fnc_postInit (0 ms)"
11:50:17 ../lib/Network/networkServer.cpp OnClientStateChanged:NOT IMPLEMENTED - briefing!
11:50:17  Mission id: 02b2fa914f204328daecdbe9bee2eabce8983276
11:50:17 Game started.
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: MainTurret - unknown animation source mainTurret
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: MainGun - unknown animation source mainGun
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: Ammo_belt_rotation - unknown animation source ReloadAnim
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: Bolt_reload_begin - unknown animation source reloadMagazine
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: muzzleFlash - unknown animation source muzzle_source
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: zaslehROT - unknown animation source muzzle_source_rot
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: AddAutonomous_unhide - unknown animation source autonomous_unhide
11:50:17 Exile_Cosmetic_MG: bullet001_reload_hide - unknown animation source revolving
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: RotorImpactHide - unknown animation source rotorHFullyDestroyed
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: TailRotorImpactHide - unknown animation source tailRotorHFullyDestroyed
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: propeller1_rotation - unknown animation source rotorH
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: propeller2_rotation - unknown animation source rotorV
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: propeller1_hide - unknown animation source rpm
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: MainTurret - unknown animation source mainTurret
11:50:17 Exile_Cosmetic_UAV: MainGun - unknown animation source mainGun
11:50:18 Land_Box_AmmoOld_F: Ammo_hide - unknown animation source Ammo_source
11:50:18 Land_Box_AmmoOld_F: AmmoOrd_hide - unknown animation source AmmoOrd_source
11:50:18 Land_Box_AmmoOld_F: Grenades_hide - unknown animation source Grenades_source
11:50:18 Land_Box_AmmoOld_F: Support_hide - unknown animation source Support_source
11:50:18 "Player/BIS_fnc_log: [BIS_fnc_preload] ----- Scripts initialized at 720.001 ms -----"
11:50:27 Pheonix uses modified data file
11:50:27 BattlEye Server: Player #0 Pheonix (192.168.200.21:2304) connected
11:50:27 Player Pheonix connecting.
11:50:28 BattlEye Server: Player #0 Pheonix - GUID: 85d58db2808a95d020c8ff7dfc120f65 (unverified)
11:50:29 Player Pheonix connected (id=76561197984466782).
11:50:29 BattlEye Server: Verified GUID (85d58db2808a95d020c8ff7dfc120f65) of player #0 Pheonix
11:51:05 MovesType CfgGesturesMale load time 58 ms
11:51:12 Animation a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_inside_5aim_obstructed.rtm not found or empty
11:51:12 Animation a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_inside_5aim_fromobstructed.rtm not found or empty
11:51:12 Animation a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_inside_5aim_toobstructed.rtm not found or empty
11:51:12 Animation a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_inside_5aimpistol_obstructed.rtm not found or empty
11:51:12 Animation a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_inside_5aimpistol_fromobstructed.rtm not found or empty
11:51:12 Animation a3\cargoposes_f_heli\anim\passenger_inside_5aimpistol_toobstructed.rtm not found or empty
11:51:12 MovesType CfgMovesMaleSdr load time 7765 ms
11:56:03 Player Pheonix disconnected.
11:56:03 BattlEye Server: Player #0 Pheonix disconnected
11:56:03 Client: Remote object 3:0 not found
12:00:04 Pheonix uses modified data file
12:00:04 BattlEye Server: Player #0 Pheonix (192.168.200.21:2304) connected
12:00:04 Player Pheonix connecting.
12:00:05 BattlEye Server: Player #0 Pheonix - GUID: 85d58db2808a95d020c8ff7dfc120f65 (unverified)
12:00:06 Player Pheonix connected (id=76561197984466782).
12:00:06 BattlEye Server: Verified GUID (85d58db2808a95d020c8ff7dfc120f65) of player #0 Pheonix
12:00:06 Unexpected message data (message 27NetworkMessageCreateVehicle, item objectPosition)
12:00:06 Before (0x00000000): 0e 21 00 00 03 03 fc 02 59 21 96 5f
12:00:06 Current (0x0000000c):
12:01:30 Player Pheonix disconnected.
12:01:30 BattlEye Server: Player #0 Pheonix disconnected
12:01:30 Client: Remote object 4:0 not found
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just realized this probably needs to be moved to the Bugs and Problems section, my apologies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Your database config is wrong per your logs. This is causing it to auto shutdown or magic black screen.

Reopen your log in a doc viewer and search for extdb2. You will see it.

Edited by wernerz
Addition

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, wernerz said:

Your database config is wrong per your logs. This is causing it to auto shutdown or magic black screen.

Reopen your log in a doc viewer and search for extdb2. You will see it.

Thanks much! I knew I must have just  overlooked something.

It took me a while, wrestling with access to the root account in order to find the right folder for mysql. Unfortunately, I tried to run mysql to make sure it was working and from what I could tell it worked but I have little in the way of information about the problem. I've looked for the logs in the folder described in the command line, but there are no logs there?

I'll keep trying though, thanks just the same.

Edited by OneShotPaddy

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I'm not sure if this is the issue, I'm pretty new to linux and mysql but I managed to get myself into the root account and manually start the exile database. That seemed to fix the  issue above, but now I get warnings like the one's below.

 

9:15:02 Warning Message: You cannot play/edit this mission; it is dependent on downloadable content that has been deleted.exile_client
19:15:02 Mission Exile.Altis read from bank.
19:15:02 Missing addons detected:
19:15:02   exile_client
19:15:02 Warning Message: You cannot play/edit this mission; it is dependent on downloadable content that has been deleted.exile_client
^C19:15:02 Mission Exile.Altis read from bank.
 

I have re-extracted the client folder and overwritten it. Still the same results. I'm tempted to just start from the beginning with yet another clean install.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

On 24/02/2016 at 5:23 PM, OneShotPaddy said:

So I'm not sure if this is the issue, I'm pretty new to linux and mysql but I managed to get myself into the root account and manually start the exile database. That seemed to fix the  issue above, but now I get warnings like the one's below.

 

9:15:02 Warning Message: You cannot play/edit this mission; it is dependent on downloadable content that has been deleted.exile_client
19:15:02 Mission Exile.Altis read from bank.
19:15:02 Missing addons detected:
19:15:02   exile_client
19:15:02 Warning Message: You cannot play/edit this mission; it is dependent on downloadable content that has been deleted.exile_client
^C19:15:02 Mission Exile.Altis read from bank.
 

I have re-extracted the client folder and overwritten it. Still the same results. I'm tempted to just start from the beginning with yet another clean install.

For Linux, I suggest making the majority of the folders lowercase. You can run this script from the '@exileserver' and '@exile' directories:

 

for SRC in `find $PWD -depth`

	do

	    DST=`dirname "${SRC}"`/`basename "${SRC}" | tr '[A-Z]' '[a-z]'`

	    if [ "${SRC}" != "${DST}" ]

	    then

	        [ ! -e "${DST}" ] && mv -T "${SRC}" "${DST}" || echo "${SRC} was not renamed"

	    fi

	done

 

The script above changes the current directory and everything within it to lowercase (you'll need to 'cd ..' to leave the directory and then cd back into it afterwards)

Then, in your launch parameters, make sure that your '-mod=@exile\;' and '-servermod=@exileserver\;' are both lowercase. Remember, Linux is case-sensitive! Therefore, '@ExileServer' and '@exileserver' are different directories.

You will also need to rename extdb2.so in '@exileserver' to extDB2.so

Edit: Also, keep in mind that in your launch parameters, all symbols (e.g. ; [semi-colon]) must be prefixed with the backslash key [ \ ] which is located just above your Enter key. As an example: -ServerMod=@ExileServer\;@infiStar\;

Edited by Scott_S
Updating information

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Scott_S said:

For Linux, I suggest making the majority of the folders lowercase. You can run this script from the '@exileserver' and '@exile' directories:

 


for SRC in `find $PWD -depth`

	do

	    DST=`dirname "${SRC}"`/`basename "${SRC}" | tr '[A-Z]' '[a-z]'`

	    if [ "${SRC}" != "${DST}" ]

	    then

	        [ ! -e "${DST}" ] && mv -T "${SRC}" "${DST}" || echo "${SRC} was not renamed"

	    fi

	done


 

The script above changes the current directory and everything within it to lowercase (you'll need to 'cd ..' to leave the directory and then cd back into it afterwards)

Then, in your launch parameters, make sure that your '-mod=@exile\;' and '-servermod=@exileserver\;' are both lowercase. Remember, Linux is case-sensitive! Therefore, '@ExileServer' and '@exileserver' are different directories.

You will also need to rename extdb2.so in '@exileserver' to extDB2.so

Edit: Also, keep in mind that in your launch parameters, all symbols (e.g. ; [semi-colon]) must be prefixed with the backslash key [ \ ] which is located just above your Enter key. As an example: -ServerMod=@ExileServer\;@infiStar\;

I have done all of this and it is still black screening, it also says in the logs like the OP posted that there is a MySQL connection error. Other things can connect to the database just fine so I am not sure what is wrong. What else could be causing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

The error in OP's log is that their extDB2.so file is missing. Exile does not ship this file with the server pack and so you need to download it manually.

Here is a link to download it: http://192.99.35.141/extDB2.so
It is Version#69 which seems to work perfectly fine with my server.

Once you have it downloaded place it into your '@exileserver' directory. Make sure it is capitalized properly as extDB2.so and not extdb2.so. Then, run the following command:

 

ldd extDB2.so
 You should get the following output:
	        linux-gate.so.1 =>  (0xe63f5000)
	        libtbbmalloc.so.2 => /usr/lib/libtbbmalloc.so.2 (0xe58dd000)
	        libdl.so.2 => /lib/i386-linux-gnu/libdl.so.2 (0xe58d8000)
	        libm.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/libm.so.6 (0xe5891000)
	        libpthread.so.0 => /lib/i386-linux-gnu/libpthread.so.0 (0xe5875000)
	        libc.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6 (0xe56c7000)
	        /lib/ld-linux.so.2 (0xe63f6000)

 If any of it comes up as "Missing", run the following commands to install its dependencies:  
dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get install libc6 libc6:i386 lib32gcc1 libtbb2 lib32stdc++6 libtbb2:i386


 
Edited by Scott_S
Formatting errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Scott_S said:

The error in OP's log is that their extDB2.so file is missing. Exile does not ship this file with the server pack and so you need to download it manually.

Here is a link to download it: http://192.99.35.141/extDB2.so
It is Version#69 which seems to work perfectly fine with my server.

Once you have it downloaded place it into your '@exileserver' directory. Make sure it is capitalized properly as extDB2.so and not extdb2.so. Then, run the following command:

 


ldd extDB2.so

 You should get the following output:

	        linux-gate.so.1 =>  (0xe63f5000)
	        libtbbmalloc.so.2 => /usr/lib/libtbbmalloc.so.2 (0xe58dd000)
	        libdl.so.2 => /lib/i386-linux-gnu/libdl.so.2 (0xe58d8000)
	        libm.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/libm.so.6 (0xe5891000)
	        libpthread.so.0 => /lib/i386-linux-gnu/libpthread.so.0 (0xe5875000)
	        libc.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/libc.so.6 (0xe56c7000)
	        /lib/ld-linux.so.2 (0xe63f6000)

 If any of it comes up as "Missing", run the following commands to install its dependencies:  

dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get install libc6 libc6:i386 lib32gcc1 libtbb2 lib32stdc++6 libtbb2:i386


 

Hey Scott, I am currently tied down with a plethora of college work, but I saw the notifications and wanted to stop by to say thanks for your input. I've tried some similar steps tot he ones you've provided but I'm going to go back and follow yours like a roadmap as soon as I get the chance. If you'd be willing, I can do a remote session with you and you can see what I can see. Maybe this could help me get off the ground? If not, I understand. I'm not looking to take up too much of your time, just trying to get this up and running and ArmA seems to like throwing wrenches in the best laid plans.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.