marcheur

[SOLVED] need help : Installing Mas Weapons....

10 posts in this topic

Posted (edited)

Hey there, I red I think 200 pages about how to install mas weapons.

So far here are the last steps I did to try to make it work. If anyone can help me and tell me what I am missing, I would be thankful.

I only try to get MAS weapons on traders, not on loot for now, so I concentrate on this. I also double checked all syntax, all comas, and everything seems fine.

Step 1 : @NATO_Rus_Weapons folder copied, key copied in key folder.

Step 2 : file modifications.

in the mission file (pbo), in mission.sqm I put this (whole file can be found here : http://pastebin.com/meQnWkhH ) :

	addOns[]=
	{
	
		"exile_client",
		"a3_map_altis",
		"mas_weapons_m4",
		"mas_weapons_nw",
		"mas_weapons",
		"mas_weapons_ak"
		
	};
	addOnsAuto[]=
	{
		"exile_client", "a3_map_altis"
	};

in config.ccp, I added in the class CfgExileArsenal (whole file can be find here : http://pastebin.com/PvQyeHza ) :

	///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
	// MAS WEAPONS LMG
	///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
	
	class LMG_mas_M240_F								{ quality = 1; price = 900; };
	class LMG_mas_M249_F								{ quality = 1; price = 850; };
	class LMG_mas_M249a_F								{ quality = 1; price = 850; };

and so on (list is way too long to publish it here, so just a code sample)

 

then further for the traders (code sample, to let you see the steps) :

	class SubMachineGuns 
	{
		name = "Sub Machine Guns";
		icon = "a3\ui_f\data\gui\Rsc\RscDisplayArsenal\itemacc_ca.paa";
		items[] = 
		{
			"hgun_PDW2000_F",
			"SMG_01_F",
			"SMG_02_F",
			"arifle_mas_mp5",
			"arifle_mas_mp5sd",

Finally, changed the server parameters with this line :

@Exile;@ExileServer;@a3_dms;@A3XAI;@NATO_Rus_Weapons

(only added @NATO_Rus_Weapons)

 

When I take a look in arma 3, It shows that I run correct version of MAS Weapons, but the server never starts...

Any help anyone ?

Pleaaaaaase :)

Edited by marcheur
pb solved

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I only found one thing in the db log saying : Wrong format : Shut down. I did not find anything in the rpt...

I'm kinda very new in arma administration, and in game moding. Please forgive my noobness... :-) I just red so much that it starts to be really confusing... I only try to understand. I did things carefully over and over but clearly I missed something...

I only need a little hand...

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, marcheur said:

with a change on dms (wich created errors but no idea what to change about it)

rpt : http://pastebin.com/qjyeZWB1

sql log : http://pastebin.com/W39A17Uw

First things first, @ExileServer is misplaced, it is entirely a servermod and not CLIENT. 

-serverMod=@ExileServer 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, thanks a lot for your help,

So if I understand good, I should have something like :

-Mod=@Exile;@NATO_Rus_Weapons

-serverMod=@ExileServer;@a3_dms;@A3XAI

?

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, marcheur said:

Hey, thanks a lot for your help,

So if I understand good, I should have something like :

-Mod=@Exile;@NATO_Rus_Weapons

-serverMod=@ExileServer;@a3_dms;@A3XAI

?

Correct ^_^

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Thanks :) modding is really a complex thingie :P

Still, server don't start and doesn't seem to show any error related to mas weapons except stopping sql...

I can only think about something I would have done wrong in mission pbo config.ccp but I have read it many times, checked syntax (with my small knowledge - I'm webdesigner, not a modder :p) and I don't see what it can be. Well of course the game is really playable without MAS weapons, but my friends who play with me wants it, and I would like to understand what's wrong to learn...

And of course without MAS weapon, server works like a charm... ;)

 

Edited by marcheur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevermind... I copied the code released by someone, which was the problem. I rewrote everything myself and now it works like a charm ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.