Taylor FDC

How to add territory flag to your exile server

8 posts in this topic

Hi everyone I made a YouTube video on how to add more custom flag to your exile server

 

 

Edited by Taylor FDC
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dont you have to define the flag in the mpmissions\config?
Also, does the name have to be flag_x_co or can it just be myflag.paa?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Thank you for letting me know I didn't put all the information in the video..

  • Dont you have to define the flag in the mpmissions\config?

Yes like ,so

class CfgFlags
{
 class USA
 {
  name = "USA";
  texture = "\A3\Data_F\Flags\flag_us_co.paa";
  uids[] = {};
 };
 class FDC
 {
  name = "FDC";
  texture = "custom\Flags\flag_fdc_co.paa";
  uids[] = {};
 };

  • Also, does the name have to be flag_x_co or can it just be myflag.paa?

And yes the name has to be flag_x_co.paa

Edited by Taylor FDC

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/5/2016 at 5:34 PM, Trips said:

does this method still work with Exile 1.0+ ?

Yep just did it today, just make sure you define it as posted above in your mission config.cpp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there! New guy here.

Sorry for bumping an older thread but I am having issues with this. I am trying to add a custom flag but it isn't showing up in game. I followed the steps in the video and below OP's post but I'm still having issues. Here is what I did:

* I created a 256x256 image and converted it over to .paa

* I unpacked my mission file (Exile.Altis) and created a directory called custom in the root directory of the mission. Within the custom directory, I created a folder called Flags.

* I added the new flag to my config.cpp file:

Spoiler

class CfgFlags 
{
    class USA
    {
        name = "USA";
        texture = "\A3\Data_F\Flags\flag_us_co.paa";
        uids[] = {};
    };
    class XOF
        {
        name = "XOF";
        texture = "\custom\Flags\flag_xof_co.paa";
        uids[] = {};
    };
};

* I repackaged the mission file up and started the server. While its starting up, I get this warning message in the log file

Spoiler

20:41:46 "ExileServer - Loading territories from database..."
20:41:46 Warning Message: Picture \custom\flags\flag_xof_co.paa not found
20:41:46 "ExileServer - Done loading territories!"

When I load into the game and place a new flag down, I can see the letters "XOF" but the flag texture doesn't show up. When I place the flag down, the pole shows up in game but the flag is non existent.

I am not sure what I am doing wrong. Can anyone help me?

EDIT: NEVERMIND. I FIXED IT.

Again, sorry for bumping a thread. I found the issue. I had to read over Taylor's config one more time. I removed the slash from the beginning in the config.cpp file and it worked. So, it looks like this now:

Spoiler

    class XOF
        {
        name = "XOF";
        texture = "custom\Flags\flag_xof_co.paa";
        uids[] = {};
    };
};

 

Edited by Alyx Sokarad
Formatting

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.