• 0
Sign in to follow this  
Followers 0
Fidycent

Trouble entering vehicles.

Question

Ever since i upgraded to 9.6 me and my friend (private server) both have been having problems entering vehicles, sometimes the option is still there, but when you press it, it does the animation, but doesnt actually get in, just boots you straight out, so you have to go from the otherside, ride in back, and then go to the driver seat..

And the other way this happens is when the option just directly dissapears..

Whenever you cant enter as a driver, flipping the vehicle a few times lets you in.

Relogging fixes the issue, and then again after like 20 minutes you have the same issue.

Its odd because i have hosted multiple servers like these and never had issues like this..

Any help appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

  • 0

@Fidycent What mods are you running?

 

I had this issue and ended up moving so many pieces around I never actually figured out what exactly it was that caused it but we had this issue for a while. You would go to a car and try to get in and then your character would stand up straight and just sit there. Sometimes you would get in, sometimes not without a re-log or (with infiSTAR) deleting the vehicle would sometimes pop the character out of being stuck. Sometimes when you got to a car and flipped it the vehicle would just go up and stay floating. I made some changes to infiSTAR and updated a few of the mods and the problem went away but as I said I never actually narrowed it down.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 minutes ago, Timmay said:

@Fidycent What mods are you running?

 

I had this issue and ended up moving so many pieces around I never actually figured out what exactly it was that caused it but we had this issue for a while. You would go to a car and try to get in and then your character would stand up straight and just sit there. Sometimes you would get in, sometimes not without a re-log or (with infiSTAR) deleting the vehicle would sometimes pop the character out of being stuck. Sometimes when you got to a car and flipped it the vehicle would just go up and stay floating. I made some changes to infiSTAR and updated a few of the mods and the problem went away but as I said I never actually narrowed it down.

I recently installed CUP Weapons, but even before, when running Just exile and namalsk i had these issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0

@Timmay Oh, serverside mods aswell, uhh, DMS, Occupation and ExileZ, but since i host it private-ly theres not much need for any infistar or such.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Fidycent Then that is what you and I have in common. Are you running the latest versions (stable builds) of DMS and Occupation (I run these as well)? Can you recall a moment where you maybe updated one of those and this issue began? At least for me the problem was somewhat intermittent. It could start right after a restart or sometimes a few hours into it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Timmay I had been inactive in arma for a bit, so when i came back .9.6.1 was out and i just installed namalsk and those AIs, not really upgrading, just adding them. The only change in the config atm is the ability to claim the AI vehicles

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Fidycent

I would update them to the latest builds.

DMS:

Occupation:

See if that helps. As for the claiming vehicle I set all the AI vehicle from the above missions frameworks to be unlocked and not linked to AI in anyway (as in kill all the AI before a player can enter them). I also allow players to get in and sell the mission AI armed offroaders so I set those to not lock when they all called to be created. Hope updating helps you out bud, I remember it being a pain in the rear issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.