• 0
StonedReality

[SOLVED] Tanoa Server - extDB2 error

Question

Posted (edited)

Server starts but gets stuck because of this error

Relevant RPT Section:

Spoiler

17:55:00 "ExileServer - Job with handle 10004 added."
17:55:00 "ExileServer - Job with handle 10005 added."
17:55:00 "ExileServer - Initializing game world..."
17:55:00 "ExileServer - Loading families from database..."
17:55:00 Error in expression <"extDB2" callExtension _query);
switch (_result select 0) do
{
case 0:
{
(format>
17:55:00   Error position: <_result select 0) do
{
case 0:
{
(format>
17:55:00   Error Undefined variable in expression: _result
17:55:00 File exile_server\code\ExileServer_system_database_query_selectFull.sqf, line 16
17:55:00 Error in expression <uery_selectFull;
_numberOfClans = count _clanIDs;
if (_numberOfClans > 0) then
>
17:55:00   Error position: <_clanIDs;
if (_numberOfClans > 0) then
>
17:55:00   Error Undefined variable in expression: _clanids
17:55:00 File exile_server\code\ExileServer_world_loadAllClans.sqf, line 20
17:55:00 Error in expression <"extDB2" callExtension _query);
switch (_result select 0) do
{
case 0:
{
(format>
17:55:00   Error position: <_result select 0) do
{
case 0:
{
(format>
17:55:00   Error Undefined variable in expression: _result

I googled about and saw that sql strict mode can be a problem, so I made the necessary changes in the my.cnf file on my server and confirmed strict mode is disabled using a query in phpMyadmin.

The problem persists and I am losing what little hair I have left.

Any ideas?  Thanks

Edited by StonedReality

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 answers to this question

  • 0

Well f**K me, it's nearly always the simplest answer.

Nothing to do with anything I was looking at.  I was missing the tbb.dll & tbbmalloc.dll from the server folder.

PRO TIP: Don't smoke too many before building a server. O.o

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hey man i have the same issue and have my tbbmalloc.dll file installed still getting same issue

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0
6 minutes ago, DEADPOOL_ZA said:

hey man i have the same issue and have my tbbmalloc.dll file installed still getting same issue

 

 

Post your RPT, I'll take a look, no promises I can help though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you have the tbb.dll and tbbmalloc.dll in your server root, it is likely due to a config error.  In @ExileServer check all the setiings in extdb-conf.ini are correct. Double check.

If that doesn't work, try deleting the db, create it again with exile.sql in the Exile download files. Replace the exile.ini in @ExileServer - extDB - sql_custom_v2 with a fresh one from the Exile download files.

That's all I got!  Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you run a windows dedicated server make sure the .dll files are unblocked by right clicking them and clicking unblock

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted (edited)

Having the same issue. New server. Same issue.

"ExileServer - MySQL Error: Unable to locate extDB2 extension!"

Checked config and ini and they look good.

 Reinstalled vcredist x64 and x86. Still no joy. I don't have a tbb.dll though. I used the guide from @S.

Edited by Shreeden

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You need the tbb.dll and tbbmalloc.dll in the root of your server, where the arma3server.exe is.

DLL's

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted (edited)

58 minutes ago, Shreeden said:

Added the DLL still having the same issue.

Rpt

http://pastebin.com/xzRWSuuv

You should look at your extdb log files, the rpt isn't going to help, from your rpt:

12:59:50 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."

Edited by Kobayashi

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
9 minutes ago, Kobayashi said:

You should look at your extdb log files, the rpt isn't going to help, from your rpt:

12:59:50 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."

There is no log file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.