mokdevel

devbranch (1.68) server, extdb2, client - status?

9 posts in this topic

Hello,

(I tried to look through the forum, but could not find anything on the topic.)

With the new update (1.68) coming within days/weeks, is anyone working on checking if Exile works with it or will we face a new set of issues? 

I would like to update our server to a 64bit version, but the rumours tell that extdb2 is not compatible with it. This would mean that 64bit servers are a no go. Is or will there be a long time solution for this?

I suppose that 1.68 clients (32/64bit) will be compatible with 32bit servers if we need to stick with that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tordeco has made extDB3 compatible with 64 bit arma, so guess we'll see if it makes it to exile

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Good to know. I updated my server+client to dev branch (1.69). So far so good.

  • 32 bit server works nicely
  • 64 bit client can connect to the server
  • Mods in use: -mod=@exile;Kart;Mark;Heli;@Ryanzombies;@CUP_Weapons;@ASDG_JR -servermod=@exileserver;SA_AdvancedTowing;@a3_dms;@CBA_A3
  • Steam overlay FPS counter disappeared. It was there some minutes ago. (GTX970)
  • Errors in .rpt
  • Quote

    DMS debug says: Call extension 'ARMA_LOG' could not be found

    ---

    Once DMS spawns AI, these errors are seen:

    14:42:57 Error compiling '' in 'HitPelvis'
    14:42:57 Error compiling '' in 'HitAbdomen'
    14:42:57 Error compiling '' in 'HitDiaphragm'
    14:42:57 Error compiling '' in 'HitChest'
    14:42:57 Error compiling '' in 'HitArms'

    ..and so on. Still the AI spawn to proper places.

    All in all, everything seems to be ok.

I'd be interested in trying the extDB3 along with the 64 bit server if that would be available.

Edited by mokdevel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sigh, I got stuck. I found the extDB3 by torndeco (thanks dekela). Installation was easy.

I do not understand what value should Database=changeme under [Database] in extdb3-conf.ini have (IP, username, password are set there also). Any ideas?

I modified the exile_server code to search for extDB3 instead of extDB2 and now Exile atleast starts to load database stuff. But I get a MySQL error:

18:02:53 "ExileServer - Installed extDB3 version: 1.025"
18:02:53 "ExileServer - MySQL connection error!"
18:02:53 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."
18:02:53 "ExileServer - MySQL Error: Could not add database: [0,""Database Config Error""]"
18:02:53 "ExileServer - Server will shutdown now :("

The logs say:

[18:02:53:027337 +02:00] [Thread 8928] extDB3: Config Error: exile: No such node (exile.IP)
[18:02:53:027337 +02:00] [Thread 8928] extDB3: Error Invalid Format: 9:SHUTDOWN

If there are others trying to get dev version to run, any help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.