Cloud22

[Done] ExtDb3 Compatibility with Exile

529 posts in this topic

Hello Exile Community,

Today I want to present to you my go at extb3 implementation. Take note that this is by no means official. But, with that being said I have a server running it right now and have thoroughly tested it and made sure to our best that there were no database issues.

When submitting an error report please provide the following;

A brief description of the issue, The FULL Server RPT File, The FULL ExtDB log, and any other information you feel is pertinent to the issue.

Installation :

New GUIDE (Easier to follow/Setup):

https://github.com/BrettNordin/Exile

Edited by Cloud22
Removed old install guide.
16 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, great work! I've been trying to get the extDB3 to work. I'm running Mysql on an Ubuntu server. I need some help.

<I removed my unnecessary error messages>

 

Edited by mokdevel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

We have been discussing heavily in the last days if we should go extDB3 or not. So far we are unsure about doing that, but the tendency is against it, as it will add extra effort, involves licensing issues and it could break older custom scripts available here that are not updated anymore.

Glad to see this as an optional package. That takes away the need for us to discuss. Good job!

9 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, mokdevel said:

Hello, great work! I've been trying to get the extDB3 to work. I'm running Mysql on an Ubuntu server. I need some help.

What should be the value 'Database=' in the extdb3-conf.ini file under [Database]? I've tried exile, mysql, the ip number.

I get this error in .rpt:


11:35:14 "ExileServer - MySQL connection error!"
11:35:14 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/logs/ to find out what went wrong."
11:35:14 "ExileServer - MySQL Error: Could not add database: [0,""Database Config Error""]"
11:35:14 "ExileServer - Server will shutdown now :("

/logs/ say:


[11:35:14:393114 +02:00] [Thread 1080] extDB3: Config Error: exile: No such node (exile.IP)

For some reason I'm not able to connect to the database.

Updated main topic. Try doing what I said and report back. Also make sure [Database] is [exile] or whatever you have Database set as

Edited by Cloud22
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting forward! Great! Connection to database is a success.

I get this error in .rpt, so I guess some more overrides are needed.

17:24:54 "ExileServer - Loading vehicles from database..."
17:24:54 Error in expression <50 + (random 500),
(_position select 1) - 250 + (random 500),
1000 + (random 100>
17:24:54   Error position: <- 250 + (random 500),
1000 + (random 100>
17:24:54   Error Generic error in expression
17:24:54 File exile_server\code\ExileServer_object_vehicle_carefulCreateVehicle.sqf, line 20

If I comment ExileServer_world_loadAllDatabaseVehicles from ExileServer_world_initialize, everything seems to work.

--

I have to keep the @exileserver location as is, due to my startup parameter pointing to it:

-config=C:\Arma\Server\@ExileServer\config.cfg
Edited by mokdevel

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, mokdevel said:

Getting forward! Great! Connection to database is a success.

I get this error in .rpt, so I guess some more overrides are needed.


17:24:54 "ExileServer - Loading vehicles from database..."
17:24:54 Error in expression <50 + (random 500),
(_position select 1) - 250 + (random 500),
1000 + (random 100>
17:24:54   Error position: <- 250 + (random 500),
1000 + (random 100>
17:24:54   Error Generic error in expression
17:24:54 File exile_server\code\ExileServer_object_vehicle_carefulCreateVehicle.sqf, line 20

If I comment ExileServer_world_loadAllDatabaseVehicles from ExileServer_world_initialize, everything seems to work.

--

I have to keep the @exileserver location as is, due to my startup parameter pointing to it:


-config=C:\Arma\Server\@ExileServer\config.cfg

Will fix it when I'm home. It should work regardless of that error unless it triggers on every vehicle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just had a quick look over the overrides, very nicely done 
Submitted a small pull request with changes for how extDB3 now supports sending MySQL NULL Datatype.

@mokdevel I recommend you pastebin.com your server rpt.
Chances are there might be a warning or error beforehand that is causing your problem.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mokdevel
If you check @extDB3/logs for any errors.

If there are no errors

Copy @extDB3/optional/extDB3.dll -> @extDB3/extDB3.dll
(Its a debug dll, basically it logs all input/output from the extension. Not recommended for a liveserver).

Then restart the server & then pastebin the logfile. Will have a quick look and see what goes wrong for you.
Thanks

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.