• 0
oz1982

Virtual garage spawning vehicles on restart

Question

Not sure if anyone else is getting this but on every restart vehicles are sitting in bases and not in the garage anymore, does anyone know how to fix?

Many thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

43 answers to this question

  • 0

Yeah I finally got my linux server to work with extDB3 and the same behavior with virtual garage seems to be happening on my server. 

At first glass of the rpt, its because virtual garage is trying to use extDB2. 

Edit: 

Don't know why all the vehicles seemed to spawn that were in the virtual garage, but it does seem to be working.

Edited by smelting

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

yeah mine is storing them in the DB but it is also spawning them effectively giving each player 2 of the same vehicle!  

but then if i delete the vehicle that is out it also deletes the vehicle in the garage! weird!! lol

Edited by oz1982

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0

Is anyone on your server able to open up the virtual garage menu? I am able to but no one else is, I am guessing it has something to do with inifistar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 3/17/2017 at 1:52 PM, oz1982 said:

Not sure if anyone else is getting this but on every restart vehicles are sitting in bases and not in the garage anymore, does anyone know how to fix?

Many thanks 

 

The vehicles are spawning due to them NOT being transferred to the database correctly. Check your Extdb log folder for errors and ensure that your exile.ini is correct. If you continue to have issues with this send me all your logs.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I think we have the same problem, I just need to confirm it first. I removed the 'Number of inputs' from the VG ini

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
11 minutes ago, Razor77 said:

I think we have the same problem, I just need to confirm it first. I removed the 'Number of inputs' from the VG ini

Could you send me your extdb3 logs, I will be able to provide better support with them. Thanks!

Edited by Brett Nordin

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

check you have edited the sections of the ini as well as adding the extra at the bottom...........I missed the edits :)

Spoiler

;1. Find following sections and replace the commented lines;

[loadVehicleIdPage]
;SQL1_1 = SELECT id FROM vehicle LIMIT ?,?
SQL1_1 = SELECT id FROM vehicle WHERE deleted_at IS NULL AND territory_id IS NULL LIMIT ?,?

SQL1_INPUTS = 1,2
OUTPUT = 1    

; Removes vehicles that were not used within ? days
[deleteOldVehicles]
;SQL1_1 = DELETE FROM vehicle WHERE deleted_at < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL ? DAY)
SQL1_1 = DELETE FROM vehicle WHERE territory_id IS NULL AND deleted_at < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL ? DAY)

SQL1_INPUTS = 1

; Marks for deletion vehicles that were not used within ? days
[markDeleteOldVehicles]
; SQL1_1 = UPDATE vehicle SET deleted_at = NOW() WHERE last_updated_at < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL ? DAY)
SQL1_1 = UPDATE vehicle SET deleted_at = NOW() WHERE last_updated_at < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL ? DAY) AND territory_id IS NULL

SQL1_INPUTS = 1

And then add

Spoiler

;2. Add all below in the end of the file.
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Virtual Garage related queries | ADDED BY [ExAd]Jan
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

[loadTerritoryVehicles]
SQL1_1 = SELECT id, class FROM vehicle WHERE territory_id = ?

SQL1_INPUTS = 1
OUTPUT = 1,2-STRING

[loadVehFromVG]
SQL1_1 = UPDATE vehicle SET territory_id = NULL WHERE id = ?

SQL1_INPUTS = 1

[loadVehToVG]
SQL1_1 = UPDATE vehicle SET territory_id = ? WHERE id = ?

SQL1_INPUTS = 1,2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.