533DK

Call extension 'extDB2' could not be loaded

16 posts in this topic

I have been trying to setup my test server the past couple of hours but have run in to a problem i really can't seem to fix. 

Installed xampp, heidi sql and imported the sql script that comes with the server files. Works like a charm, no errors what so ever. 

Made the usual config settings like setting my passwords and configuring the extdb-conf.ini 

Spoiler

[Main]
Version = 5
;Threads = 0  
; Default Value is the number of CPU Cores Detected (max value is 6, min value is 2)
Randomize Config File = false
;This is a legacy option to randomize config file for Arma2 Servers. Only for Windows Builds


[Rcon]
;; This is functional, should be working fine. Just needs abit of testing on a $
;; Allow for changing Address for those running server in a VM environment.
IP = 127.0.0.1
Port = 2302

;; Rcon Password i.e Battleye/beserver.cfg
Password = 2118

;; Bad Player Name Checks
;;		This will only work if your mission / mod has started extDB2 Rcon. i.e 9:START_RCON:RCON
Bad Playername Enable = true
Bad Playername Kick Message = Bad Player Name

;; By default : is a bad character (used as seperator for extDB2 Calls (this is hardcoded in)
Bad Playername Strings = (:):{:}
;;Bad Playername Regex_1 = [:alnum:]
;;Bad Playername Regex_2 = [:alnum:]
;;Bad Playername Regex_3 = [:alnum:]

;; Whitelisting / Reserve Slots
;;		This will only work if your mission / mod has started extDB2 Rcon. i.e 9:START_RCON:RCON
Whitelist Enable = false
Whitelist Kick Message = Only Reserved Slots Left
Whitelist Public Slots = 999

;; Database settings to use (Optional)
Whitelist Database = MySQL_Example
Whitelist SQL Prepared Statement = SELECT CASE WHEN EXISTS(SELECT UID FROM PlayerInfo WHERE BattlEyeGUID=? AND Whitelisted=1) THEN 1 ELSE 0 END
Whitelist Kick on SQL Query Failed = false

;; Hardcoded BEGuids for whitelisted players
;Whitelist BEGuids = xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx : yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

[Steam]
;; This is for VAC Protocol for VAC Bans + Steam Friends.
;; https://steamcommunity.com/dev/apikey
API Key = xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

[VAC]
;; This feature requires Steam + Rcon to be enabled.
;; Also this feature is called via SQF Code atm, i.e it doesn't auto detect players joining server yet....
Auto Ban = false

;; For Player to get banned ( their total VAC Bans => NumberOfVACBans)  AND ( Days Since their Last Ban was <= DaysSinceLastBan)
;; This is also used extDB Protocol VAC:VACBanned returned results

NumberOfVACBans = 1
DaysSinceLastBan = 999999999
BanDuration = 1
;; 0 = Forever, otherwise its x Minutes
BanMessage = Steam VAC Banned

[Log]
;; Flush Logs after each write, more work on Harddrive
Flush = true

[exile]
Type = MySQL
Name = bajs
Username = root
Password = 2118
IP = localhost
Port = 3306
minSessions = 2
idleTime = 60
; Really should only use this if MySQL server is external. Also only for MySQL
compress = false
; Recommend you turn this on  http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/mysql-command-options.html#option_mysql_secure-auth
Secure Auth = true

[SQLite_Example]
Type = SQLite
Name = sqlite.db

minSessions = 1
; minSession Default Value = 1

;maxSessions = 4
; maxSession Default Value = number of Main->Threads
; 	You really should leave this value alone
idleTime = 60
; idleTime no Default Value yet, needs to be defined.
; 	idleTime is the time before a database session is stopped if not used. 
;	If Database Sessions are greater than minSessions

 

Then i fired up the server, try to connect but i spawn in looking at the grass. Shutdown the server and checked through the rpt files, it's 388039 lines long so id have to upload the whole file if anyone wants to have a look. First thing i notice is these lines: 

 3:26:35 Call extension 'extDB2' could not be loaded
 3:26:35 "ExileServer - MySQL connection error!"
 3:26:35 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."
 3:26:35 "ExileServer - MySQL Error: Unable to locate extDB2 extension!"
 3:26:35 "ExileServer - Server will shutdown now :("
 3:26:35 Call extension 'extDB2' could not be loaded

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, 533DK said:

Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."

Post your DB-Log from this folder, please.^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Make sure if windows you have extdb2.dll in @exileserver folder and it's unblocked. If linux then extdb2.so should be in the folder. If you have the file and not blocked. Download server files again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, [HG]RaVeN103 said:

Post your DB-Log from this folder, please.^_^

There's no such folder so i can't provide that unfortunately.

 

3 hours ago, tinboye said:

Make sure if windows you have extdb2.dll in @exileserver folder and it's unblocked. If linux then extdb2.so should be in the folder. If you have the file and not blocked. Download server files again.

 I have redownloaded and reinstalled the server several times. Have even tried to unpack the zip files whit different programs just to make sure i'm not getting corrupted files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

does your folder structure look like this?

 

1oiDF8K.png

what does your commandline look like?

if you right click extdb2.dll is the file being blocked?

001-blocked-assemblies.png

file properties should be like so:

WJrpxAl.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

a8dd50548f2c694758343749dc25d3c2.png 

 

That's my folder. Might be an issue whit read-only files indeed! The extDB2.dll had read-only rights and so did several other files, fixing that and will report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you drag files from a zip or rar file into a folder instead of right clicking and extract to...  then you will get these kinds of errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always extract and then move the folders to their places so something else f-ed up this time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Didn't solve my issue, extDB2 still not being loaded. Back to redoing the install steps again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.