Brock5992

Mission help

10 posts in this topic

Well after studying the files I decided to take my first step into creating a mission.  Easy enough, right?... I decided to use Salt flats as the basis for the mission.

I created the mission at the fortress ruins on Tanoa.

This is what it looks like in the editor:

In editor

And this is what I get in game:

In game

I screwed something up with the coordinates apparently.  I got my coordinates by using the exile addon and selecting "Save initserver.sqf.

I've used this several times for adding custom objects into the map and haven't had any issues.

Here's my object file: Object file

Where am I going wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎15‎/‎04‎/‎2017 at 11:42 PM, Brock5992 said:

Well after studying the files I decided to take my first step into creating a mission.  Easy enough, right?... I decided to use Salt flats as the basis for the mission.

I created the mission at the fortress ruins on Tanoa.

This is what it looks like in the editor:

In editor

And this is what I get in game:

In game

I screwed something up with the coordinates apparently.  I got my coordinates by using the exile addon and selecting "Save initserver.sqf.

I've used this several times for adding custom objects into the map and haven't had any issues.

Here's my object file: Object file

Where am I going wrong?

looks like you used physics to get things to rest on the surface of the ground, you really cant use that as it initially puts things in the air, look at the heights on your towers:

Quote
  1. ["Land_Cargo_Tower_V1_No1_F",[12181.3,2573.04,16.4662],[-0.081235,0.996695,0],[0,0,1],false],
  2. ["Land_Cargo_Tower_V1_No2_F",[12190.5,2456.27,16.3071],[0.624578,0.780963,0],[0,0,1],false],
  3. ["Land_Cargo_Tower_V1_No3_F",[12045.1,2401.82,16.1456],[0.460437,-0.887692,0],[0,0,1],false],
  4. ["Land_Cargo_Tower_V1_No4_F",[12027,2565.5,16.1281],[-0.748032,-0.663662,0],[0,0,1],false]

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Posted (edited)

That would be true.  They are floating in the air.  What should I have set to that will correct that?

Do I also want to make them simple objects?

Edited by Brock5992

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Brock5992 said:

That would be true.  They are floating in the air.  What should I have set to that will correct that?

Do I also want to make them simple objects?

you could edit again and make sure things are at 0 ish on the height then re-export. I always used a3editor as I knew what I was doing as I am no Eden expert but I do remember the painful height experience.

try changing the height of the towers to something like 0.1 and see how close it is then maybe you can just text edit the heights on most of it

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was looking closer to the code for saltflats versus my code and there is a difference in the information.  I guess I need to figure out how this was generated.

Saltflats

Spoiler

    ["Flag_CSAT_F",[23302,18802,0],0,[[0,1,0],[0,0,1]],true],
    ["Land_HBarrierTower_F",[23216.7,18479.3,0],2.27275,[[0.0396563,0.999213,0],[0,0,1]],false],
    ["Land_HBarrierTower_F",[23236.4,18478.8,2.38419e-007],1.81822,[[0.0317284,0.999497,0],[0,0,1]],false],
    ["Land_BarGate_F",[23226.6,18480.6,-0.0227547],1.36359,[[0.0237968,0.999717,0],[0,0,1]],false],
    ["Land_CncBarrier_stripes_F",[23229.1,18469.9,0],1.36366,[[0.0237979,0.999717,0],[0,0,1]],false],

Mine

Spoiler

["Land_Cargo_HQ_V4_F", [12065.7, 2457.74, 8.26995], [0.47455, -0.880228, 0], [0, 0, 1], false],
["Land_Cargo_House_V4_F", [12079.1, 2470.89, 5.10041], [-0.486924, 0.873444, 0], [0, 0, 1], false],
["Land_Cargo_House_V4_F", [12086, 2474.96, 5.00932], [-0.486924, 0.873444, 0], [0, 0, 1], false],
 

More brackets and additional codes.

I guess having an understanding of what each group is would help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Brock5992 said:

I was looking closer to the code for saltflats versus my code and there is a difference in the information.  I guess I need to figure out how this was generated.

Saltflats

  Reveal hidden contents

    ["Flag_CSAT_F",[23302,18802,0],0,[[0,1,0],[0,0,1]],true],
    ["Land_HBarrierTower_F",[23216.7,18479.3,0],2.27275,[[0.0396563,0.999213,0],[0,0,1]],false],
    ["Land_HBarrierTower_F",[23236.4,18478.8,2.38419e-007],1.81822,[[0.0317284,0.999497,0],[0,0,1]],false],
    ["Land_BarGate_F",[23226.6,18480.6,-0.0227547],1.36359,[[0.0237968,0.999717,0],[0,0,1]],false],
    ["Land_CncBarrier_stripes_F",[23229.1,18469.9,0],1.36366,[[0.0237979,0.999717,0],[0,0,1]],false],

Mine

  Reveal hidden contents

["Land_Cargo_HQ_V4_F", [12065.7, 2457.74, 8.26995], [0.47455, -0.880228, 0], [0, 0, 1], false],
["Land_Cargo_House_V4_F", [12079.1, 2470.89, 5.10041], [-0.486924, 0.873444, 0], [0, 0, 1], false],
["Land_Cargo_House_V4_F", [12086, 2474.96, 5.00932], [-0.486924, 0.873444, 0], [0, 0, 1], false],
 

More brackets and additional codes.

I guess having an understanding of what each group is would help.

you can use a3editor and use the export to SQF function its the correct format

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, here's a stupid question.  How do I get or launch a3editor?  I can't find anything on it.  I tried using m3editor but that doesn't get me the correct format either.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Brock5992 said:

Alright, here's a stupid question.  How do I get or launch a3editor?  I can't find anything on it.  I tried using m3editor but that doesn't get me the correct format either.

sorry was a typo it is the m3editor and it does give the right format once you export as sqf not just use the save project file

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is what I get when I export with m3editor.

Spoiler

    ["Land_Cargo_HQ_V4_F",[12065.7,2457.74,4.39455],[[0.47455,-0.880228,0],[0,0,1]],[true,false]],
    ["Land_Cargo_House_V4_F",[12079.1,2470.89,4.23734],[[-0.486924,0.873444,0],[0,0,1]],[true,false]],
    ["Land_Cargo_House_V4_F",[12086,2474.96,4.14625],[[-0.486924,0.873444,0],[0,0,1]],[true,false]],
    ["Land_Cargo_House_V4_F",[12092.6,2478.57,4.17711],[[-0.486924,0.873444,0],[0,0,1]],[true,false]],
 

Which still isn't right.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I give up for now until I can figure it out.  In the meantime I just added the objects per the a3_custom.pbo and run the mission without adding the objects during the mission.  It seems to be working this way.  I have a few tweaks left to make

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.