• 0
Sign in to follow this  
Followers 0
VentZer0

Server tries to call ext2DB eventhough ext3DB is loaded

Question

Hi,
after some time away from Exile I wanted to setup a test server on my machine for testing purposes. After some initial headscratching with the ext3DB stuff I got it to work fine.
So I ran a bit around, disconnected, shut down the server and went to bed. Now I just started the server again and the RPT is exploding even without me trying to join the server.

Here is what it throws out:

14:38:40 Starting mission:
14:38:40  Mission file: Exile
14:38:40  Mission world: Tanoa
14:38:40  Mission directory: mpmissions\Exile.Tanoa\
14:38:42 No more slot to add connection at 015030 (1523.6,3012.8)
14:38:46 "---------------------------------------------------------------------"
14:38:46 "---------------------------------------------------------------------"
14:38:46 "extDB3 Loaded"
14:38:46 "---------------------------------------------------------------------"
14:38:46 "---------------------------------------------------------------------"
14:38:46 "ExileServer - Server is loading..."
14:38:46 Client: Nonnetwork object e7d44f00.
14:38:46 Call extension 'extDB2' could not be found
14:38:46 "ExileServer - MySQL connection error!"
14:38:46 "ExileServer - Please have a look at @ExileServer/extDB/logs/ to find out what went wrong."
14:38:46 "ExileServer - MySQL Error: Unable to locate extDB2 extension!"
14:38:46 "ExileServer - Server will shutdown now :("
14:38:46 Call extension 'extDB2' could not be found
14:38:46 Error compiling '' in 'HitPelvis'
14:38:46 Error compiling '' in 'HitAbdomen'
14:38:46 Error compiling '' in 'HitDiaphragm'
14:38:46 Error compiling '' in 'HitChest'
14:38:46 Error compiling '' in 'HitArms'
14:38:46 Error compiling '' in 'HitLegs'
14:38:47 Connected to Steam servers
14:38:47 "ExileServer - Job with handle 10000 added."
14:38:47 "ExileServer - Job with handle 10001 added."
14:38:47 "ExileServer - Job with handle 10002 added."
14:38:47 "ExileServer - Job with handle 10003 added."
14:38:47 Weather was forced to change
14:38:47 "ExileServer - Job with handle 10004 added."
14:38:47 Call extension 'extDB2' could not be found
[...] multiple times
14:38:47 "ExileServer - Job with handle 10005 added."
14:38:47 "ExileServer - Initializing game world..."
14:38:47 "ExileServer - Loading families from database..."
14:38:47 Call extension 'extDB2' could not be found

[...] hundreds of megabytes of script errors due to no DB [...]

14:38:50 Call extension 'extDB2' could not be found
14:38:51 EPE manager release (65|181|0)
14:38:51 Number of actors in scene after release: 65
14:38:51 EPE manager release (0|65|0)
14:38:51 Deinitialized shape [Class: "C_Soldier_VR_F"; Shape: "a3\characters_f_bootcamp\common\vr_soldier_f.p3d";]
14:38:51 Deinitialized shape [Class: "Exile_Unit_GhostPlayer"; Shape: "a3\characters_f\common\invisibleman.p3d";]
14:38:51 c:\w\stable\futura\lib\network\networkserver.cpp ClearNetServer:NOT IMPLEMENTED - briefing!
14:38:53 Extensions:
14:38:53   extDB3 (F:\Arma 3 Server\@exileserver\extDB3_x64.dll) [1.0.2.8] [1.0.2.8]

Oddly enough it calls for ext2DB meanwhile ext3DB is loaded.
I did not change anything and somehow this happens?

Did this ever happen to anyone? Is this a noob problem and I dun fucked up?
I haven't found anyone with a similar problem in my searches.


If anyone asks this is the ext3DB log:
 

extDB3: https://bitbucket.org/torndeco/extdb3/wiki/Home
extDB3: Version: 1.028
extDB3: Windows Version
Message: All development for extDB3 is done on a Linux Dedicated Server
Message: If you would like to Donate to extDB3 Development
Message: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2SUEFTGABTAM2
Message: Also leave a message if there is any particular feature you would like to see added.
Message: Thanks for all the people that have donated.
Message: Torndeco: 18/05/15


extDB3: Found extdb3-conf.ini
extDB3: Detected 8 Cores, Setting up 6 Worker Threads
extDB3: ...
extDB3: ...
extDB3: ...
extDB3: ...
extDB3: ...
extDB3: ...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

  • 0

Exile doesn't support extDB3 outof the box.
You need to make some custom overrides, you can find info @ 

----------

If you already followed this, then you made some mistakes with the overrides, best off to ask for help in the thread i linked above

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
26 minutes ago, Torndeco said:

Exile doesn't support extDB3 outof the box.
You need to make some custom overrides, you can find info @ 

----------

If you already followed this, then you made some mistakes with the overrides, best off to ask for help in the thread i linked above

Oh I got it. I was messing around in the config.cpp to customize traders and overwrote the file. So the CustomOverwrites line is gone too. It all makes sense now. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.