• 1
aussie battler

[SOLVED] Arma 1.78/1.80 Bug: Players Computer Crashes on entering Trader / Spawning Vehicle in trader

Question

Problem:
Players having a memory dump crash when the enter the trader or purchase a vehicle. The problem came after the Arma 1.78 / 1.80 update.

Answer:
The answer is to remove all simple object or objects with the class name "Exile" and especially "Exile_Cosmetic" from your traders. Leave all the trader signs, they dont seem to make the crash happen.

To remove the objects, you have to edit the file that contains all your trader objects and delete them.

This is either in your initPlayerLocal.sqf  Looking like this:
 

Spoiler

_beer = "Exile_Cosmetic_Beer" createVehicleLocal [0,0,0];
_beer setDir 4.50268;    
_beer setPosATL [3648.4,8042.74,0.000854492];


In the initServer.sqf Looking like this:

 

Spoiler

_beers =
[
    [[13266.4, 6091.65, 7.9456],  35],
    [[1860.42, 2130.54, 5.85339],  90],
    [[10765.6, 10862.3, 153.005], -40]
];

{
    _beers = "Exile_Cosmetic_Beer" createVehicle (_x select 0);
    _beers setDir (_x select 1);
    _beers setPosASL (_x select 0);
    _beers allowDamage false;
    _beers enableSimulationGlobal true;
}
forEach _beers;

Or in your server addons where you have made a pbo for mission objects.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Players will also crash if you have placed simple objects at the trader (objects that cant be interacted with). Here is what I am talking about https://community.bistudio.com/wiki/createSimpleObject

Edited by aussie battler
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

  • 0
4 hours ago, NFGCaboose-1 said:

@aussie battler Ok... So I have these on both my servers, one crashes all the time and the other doesn't and hasnt since the update. Any Ideas

 

What maps are you running? My Malden server was affected a lot. Tanoa not at all. Altis a little. Esseker seems ok. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0

I can confirm that FFAA Lythium  Map has the issue off and on 

Edited by Chainsaw Squirrel

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Chainsaw Squirrel @DoDGaming I applied the fix in this thread and my Lithium server no longer crashes and is running at 47 FPS the whole time. Switched out A3XAI for Occupation AI and with 250+ server FPS doesn't dip. My traders look boring as hell but they function. Take out all Cosmetic Exile items from Initplayer.sqf and InitServer.sqf

4 hours ago, TroyT said:

What maps are you running? My Malden server was affected a lot. Tanoa not at all. Altis a little. Esseker seems ok. 

 

@TroyTI am running Altis and Lythium. Both seem to be running fine at the moment with this fix!

Edited by NFGCaboose-1
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

As @NFGCaboose-1 said .. but I did put A3XAI back .. only for the ai in vehicles and turned down the numbers .. turned the a3xai roaming ai off.. off . and Im getting 45 -47 serer fps

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
15 minutes ago, Chainsaw Squirrel said:

As @NFGCaboose-1 said .. but I did put A3XAI back .. only for the ai in vehicles and turned down the numbers .. turned the a3xai roaming ai off.. off . and Im getting 45 -47 serer fps

so you are good to go then?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Glad you guys got it sorted.

@TroyT I am running Cherno Redux, Taviana & Malden. Once I took out Exile beers, porn mags & simple objects nobody has had a crash.

Beers & porn will do it to you every time...

Edited by aussie battler

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 12/12/2017 at 3:24 AM, aussie battler said:

Beers & porn will do it to you every time...

 

Yeah, but ...

Edited by TroyT
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.