• 0
Chain

Vehicle Simulation

Question

So it seems that vehicle simulation is disabled even for exile vehciles as when they spawn in players can jump in them but get stuck in them.

 

See code of vehicles im using.

class VehicleSpawn
	{

		vehiclesGridSize = 2000;

		vehiclesDebugMarkers = 0;

		damageChance = 20; // 20% chance for a vehicle HITPOINT to be damaged
		maximumDamage = 0.9;

		// Stuff to spawn on water
		water[] = 
		{
			"Exile_Boat_MotorBoat_Police",
			"Exile_Boat_MotorBoat_Orange",
			"Exile_Boat_MotorBoat_White",
			"Exile_Boat_RubberDuck_CSAT",
			"Exile_Boat_RubberDuck_Digital",
			"Exile_Boat_RubberDuck_Orange",
			"Exile_Boat_RubberDuck_Blue",
			"Exile_Boat_RubberDuck_Black",
			"Exile_Boat_SDV_CSAT",
			"Exile_Boat_SDV_Digital",
			"Exile_Boat_SDV_Grey"
		};

		// Stuff to spawn on roads
		ground[] = 
		{
			"Exile_Bike_QuadBike_Black",
			"Exile_Bike_QuadBike_Blue",
			"Exile_Bike_QuadBike_Red",
			"Exile_Bike_QuadBike_White",
			"Exile_Bike_QuadBike_Nato",
			"Exile_Bike_QuadBike_Csat",
			"Exile_Bike_QuadBike_Fia",
			"Exile_Bike_QuadBike_Guerilla01",
			"Exile_Bike_QuadBike_Guerilla02",
			"Exile_Car_Hatchback_Rusty1",
			"Exile_Car_Hatchback_Rusty2",
			"Exile_Car_Hatchback_Rusty3",
			"Exile_Car_Hatchback_Sport_Red",
			"Exile_Car_SUV_Red",
			"Exile_Car_Offroad_Rusty1",
			"Exile_Car_Offroad_Rusty2",
			"Exile_Car_Offroad_Rusty3",
			"Exile_Car_Van_Black",
			"Exile_Car_Van_Box_Black",
			"Exile_Chopper_Hummingbird_Civillian_Wasp",
			"Exile_Car_Van_Fuel_Black"
		};
	};

 

I am using the default Exile vehicles yet for some reason players get stuck in them.

Please help.

Edited by Chain

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

  • 1

Restart your server more often. That's the only fix I could find when it occurred. Not sure what causes it, removing DMS did seem to fix it also.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

if you mean they cannot exit the car, this is caused by other mods - this is known.  if memory serves me right, it is the dms script, though, again, if memory is correct, has been corrected.

if you mean the car is stuck while off-road, this is an issue with arma and only affects cars/hatchbacks - trucks and others are fine.

 

good luck!

 

:)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0

if you mean they cannot exit the car, this is caused by other mods - this is known.  if memory serves me right, it is the dms script, though, again, if memory is correct, has been corrected.

if you mean the car is stuck while off-road, this is an issue with arma and only affects cars/hatchbacks - trucks and others are fine.

 

good luck!

 

:)

 

 

 

Players cannot exit the car. There are no custom vehicles being used. DMS has been removed and the bug still occured. You can see in my config posted above, that I only spawn exile vehicles.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • -1

taylor,

 

this reason dms was failing and the restart SEEMED to work was/is due to their 'clean-up' subroutine.  THIS is the reason and is quite well documented too.  ;) 

it would 'kick in' after about 1 hr and then the fun began!  ;)

 

 

 

chain, all i can tell you is this:

 

OLD dms script = car issues

NEW/NO dms script = NO issues

 

not trying to be a 'smart mouth', if this was a PURE exile issue, do you not think that there would be a large number of posts on this?  there are basically none.  those that do exist are people adding in stuff to exile, such as the dms script.

 

the PLAIN, DEFAULT, exile does not exhibit this problem.

this is something you solely have introduced.

 

do this

whack your exile OR RENAME the exile folder

re-download and install DEFAULT exile

restart server

 

i bet you ANYTHING, it will work like a champ! 

 

good luck to ya!

:)

 

Edited by Z80CPU

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.