• 0
Sign in to follow this  
dave.tf

New exile starting SQL server error

Question

Hi guys, maybe you can help me, I'm starting my server with the new exile 0.9.8 and it never finishes unlocking. I can see the following error in the logs;

Quote

[19:57:57:043578 --4:00] [Thread 8964] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error StatementException: MySQL: [MySQL]: [Comment]: mysql_stmt_prepare error    [mysql_stmt_error]: Unknown column 'money' in 'field list'    [mysql_stmt_errno]: 1054    [mysql_stmt_sqlstate]: 42S22    [statemnt]: SELECT id,class,spawned_at,account_uid,is_locked,fuel,damage,hitpoints,position_x,position_y,position_z,direction_x,direction_y,direction_z,up_x,up_y,up_z,cargo_items,cargo_magazines,cargo_weapons,pin_code,vehicle_texture,deleted_at,money FROM vehicle WHERE id = ?
[19:57:57:043578 --4:00] [Thread 8964] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Wiping Statements + Session
[19:57:57:043578 --4:00] [Thread 8964] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error: UniqueID: 1 Input String: loadVehicle:271
[20:21:13:133421 --4:00] [Thread 8964] extDB2: Stopping ...


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

  • 0

[01:34:47:067928 +01:00] [Thread 2508] extDB2: Database Type: MySQL
[01:34:47:069283 +01:00] [Thread 2508] extDB2: Database Exception Error: Connection attempt failed: Access denied for user 'changeme'@'localhost' (using password: NO)
[01:34:47:069499 +01:00] [Thread 2508] extDB2: Sending Shutdown to Armaserver

this is mine I think we need to make a new data base


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0
12 hours ago, Rappidxshots said:

[01:34:47:067928 +01:00] [Thread 2508] extDB2: Database Type: MySQL
[01:34:47:069283 +01:00] [Thread 2508] extDB2: Database Exception Error: Connection attempt failed: Access denied for user 'changeme'@'localhost' (using password: NO)
[01:34:47:069499 +01:00] [Thread 2508] extDB2: Sending Shutdown to Armaserver

this is mine I think we need to make a new data base


 

You need to edit the database username and password, you replaced the old file with the credentials

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello everyone,

I concur with dave.tf

Found the same error in extDB logs after upgrade. Couldn't join the server. Add 'money' field in both 'container' and 'vehicle' tables and now it works. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am not trying to be a pain but could some one show us a screenshot of what needs to be changed. I am lost... or simple directions, including file names and locations. This has been a long road over night trying to fix this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi there,

Running these two sql requests on your Exile database should do the trick:

ALTER TABLE `container` ADD `money` INT NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `deleted_at`;
ALTER TABLE `vehicle` ADD `money` INT NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `deleted_at`;

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.