• 0
bl1ndsn1p3r

Database Error: Error Unknown Protocol

Question

Currently receiving this error when any player connects.

Quote

22:34:27 BEServer: registering a new player #2067040008
Unaccessible
22:35:10 "ExileServer - Player natty (UID 76561198195623821) connected!"
22:35:10 "ExileServer - Database Error: Error Unknown Protocol"
22:35:10 Error in expression <se_handleBig;
};
};
((_result select 1) select 0) select 0>
22:35:10   Error position: <select 0) select 0>
22:35:10   Error Generic error in expression
22:35:10 File exile_server\code\ExileServer_system_database_query_selectSingleField.sqf, line 27
22:35:10 Error in expression <se_handleBig;
};
};
((_result select 1) select 0) select 0>
22:35:10   Error position: <select 0) select 0>
22:35:10   Error Generic error in expression
22:35:10 File exile_server\code\ExileServer_system_database_query_selectSingleField.sqf, line 27

The client just waits on "Waiting for server to load...."

I have tried refreshing the database and reinstalling the pbo that contains that file. Currently running on Ubuntu 17.10 server.

The extDB2 logs just show this

Quote

extDB2: Version: 71
extDB2: https://github.com/Torndeco/extDB2
extDB2: Linux Version
Message: All development for extDB2 is done on a Linux Dedicated Server
Message: If you would like to Donate to extDB2 Development
Message: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2SUEFTGABTAM2
Message: Also leave a message if there is any particular feature you would like to see added.
Message: Thanks for all the people that have donated.
Message: Torndeco: 20/02/15


extDB2: Found extdb-conf.ini
extDB2: Detected 4 Cores, Setting up 4 Worker Threads


[22:30:48 +11:00] [Thread 26698] extDB2: Database Type: MySQL
[22:30:48 +11:00] [Thread 26698] extDB2: Database Session Pool Started
[22:30:48 +11:00] [Thread 26698] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Loading Template Filename: /home/steam/arma3/@ExileServer/extDB/sql_custom_v2/exile.ini
[22:30:48 +11:00] [Thread 26698] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Version 12 Detected, Latest Version 12 Available

This is my start script for linux

Quote

#!/bin/sh
./arma3server -cfg=@ExileServer/basic.cfg -config=@ExileServer/config.cfg -autoinit -mod=@CBA_A3\;@Esseker\;@Exile\;@CUP_Terrains_Core\;@CUP_Terrains_Maps\;@CUP_Vehicles\;@CUP_Units\;@CUP_Weapons\; -servermod=@ExileServer\; >> serverlog.rpt

Here is my server log: https://pastebin.com/i3BT8GTs

Thanks for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

  • 0

I also get that error on my server and it runs, as your server is linux did you try to set your mods as lowercase so   @esseker\;@exile\ or \@esseker;\@exile as an example

also dont run your server live if you just building it and trying things out as you will get alot of pissed off players wantting to join and cant 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0
13 minutes ago, hogansheroes said:

I also get that error on my server and it runs, as your server is linux did you try to set your mods as lowercase so   @esseker\;@exile\ or \@esseker;\@exile as an example

also dont run your server live if you just building it and trying things out as you will get alot of pissed off players wantting to join and cant 

Server was working fine and it suddenly started when I imported a custom esseker mission file i've made so I am wondering if anything in there affects how the server interacts with an unrelated mod. I am running my server with a password and it's live because I am not the only dev working on this, so no I won't get a lot of players joining. Changing to lowercase did nothing.

9 minutes ago, hogansheroes said:

read this so you understand it by running a linux server

 

That guide is outdated I followed a different one here:

Still an issue

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Were you able to solve this, I am experiencing it on my server as well? 

Quote

BEServer: registering a new player #1899807853
2018/05/31, 23:56:38 Unaccessible
2018/05/31, 23:56:38 "ExileServer - Player SgtMensing (UID 76561198013273167) connected!"
2018/05/31, 23:56:38 "ExileServer - Database Error: Error Unknown Protocol"
2018/05/31, 23:56:38 Error in expression <se_handleBig;
};
};
((_result select 1) select 0) select 0>
2018/05/31, 23:56:38   Error position: <select 0) select 0>
2018/05/31, 23:56:38   Error Generic error in expression
2018/05/31, 23:56:38 File exile_server\code\ExileServer_system_database_query_selectSingleField.sqf, line 27
2018/05/31, 23:56:38 Error in expression <se_handleBig;
};
};
((_result select 1) select 0) select 0>
2018/05/31, 23:56:38   Error position: <select 0) select 0>
2018/05/31, 23:56:38   Error Generic error in expression
2018/05/31, 23:56:38 File exile_server\code\ExileServer_system_database_query_selectSingleField.sqf, line 27

 

Full RPT

https://pastebin.com/2KiiwLPZ

Edited by Sgt. Mensing

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Are you 100% positive there isn't any syntax error in modifications u did to your mission file.

At a glance it looks like a syntax error (i.e. missing , or , at wrong position)

I don't have much experience with Linux, but i had similar errors when accidentally didn't remove , on last item in config list, or had a missing , somewhere in the middle of the list of items i was adding to traders.

So go take a look carefully at changes you were doing, i'm positive you will spot a syntax error somewhere.

 

also 1st link on google search points to this:

 

Edited by Brenner

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.