• 0
Sign in to follow this  
GGWOLF

upgradeConstructionRequest error

Question

Could someone try and shed some light on an issue that's plaguing the #@%~! out of me please :(

ExileServer - Network message dispatch failed: Parameter count mismatch! Payload: [""gqjbitnx"",""upgradeConstructionRequest"",[5be55d00# 1197224: exile_construction_woodfloor.p3d]]

https://pastebin.com/FcttTMPz

I've been banging my head up against a brick wall since last Thursday with no luck. Basically, the following error happens when trying to upgrade a base part and happens for all players that try this.

From reading the error message and trying to educate myself on the issue, as I understand it, the client makes the request to upgrade said base part, Exile_server receives the message, checks that the message checks out, which is the payload(""sessionID"",""required function.sqf"",[5be55d00#(<<not sure what this means) 1197224 (presuming this is tied to the database?): exiile_construction_woodfloor.p3d]] so as the rpt states, the payload has a mismatch thus unable to perform the  request and bingo, the error, that part I think I understand to a certain extent.

What's bugging the "life" out of me is whats needed to rectify the issue?

Things I tried to solve this:

Reinstalled Exile client to root.

Reinstalled exile_server.

Reinstalled x64 overrides.

Wiped database.

Removed/reinstalled one by one, all addons that interact with database.

Watched countless youtube vids on c++

Could anyone shed any light on this please :( my brain hurts at this point :( 

   

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

  • 0

Do you have any overwrites in your mission config.cpp for these particular files ?

Spoiler

ExileClient_object_construction_network_upgradeConstructionResponse = "overwrites\Upgrade\ExileClient_object_construction_network_upgradeConstructionResponse.sqf";
    ExileClient_object_construction_upgrade = "overwrites\Upgrade\ExileClient_object_construction_upgrade.sqf";
    ExileClient_object_construction_upgradeShow = "overwrites\Upgrade\ExileClient_object_construction_upgradeShow.sqf";
    ExileServer_object_construction_network_upgradeConstructionRequest = "overwrites\Upgrade\ExileServer_object_construction_network_upgradeConstructionRequest.sqf";

If you have, then put // in front of all 4 files and repack your mission file and try again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
11 hours ago, MetalHead said:

Do you have any overwrites in your mission config.cpp for these particular files ?

  Reveal hidden contents

ExileClient_object_construction_network_upgradeConstructionResponse = "overwrites\Upgrade\ExileClient_object_construction_network_upgradeConstructionResponse.sqf";
    ExileClient_object_construction_upgrade = "overwrites\Upgrade\ExileClient_object_construction_upgrade.sqf";
    ExileClient_object_construction_upgradeShow = "overwrites\Upgrade\ExileClient_object_construction_upgradeShow.sqf";
    ExileServer_object_construction_network_upgradeConstructionRequest = "overwrites\Upgrade\ExileServer_object_construction_network_upgradeConstructionRequest.sqf";

If you have, then put // in front of all 4 files and repack your mission file and try again.

Hi MetalHead,

thanks for looking at the issue.

The only one of the 4 we had in our overrides was [ ExileServer_object_construction_network_upgradeConstructionRequest = "overwrites\Upgrade\ExileServer_object_construction_network_upgradeConstructionRequest.sqf"; ] as that was  part of the 1.0.4a hotfix.

Anyway I removed the override but sadly no joy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
  • 0

You might wanna recheck for an overwrite of one of this files:

  • ExileClient_object_construction_network_upgradeConstructionResponse.sqf
  • ExileClient_system_network_send.sqf
  • ExileServer_system_network_dispatchIncomingMessage.sqf

 

Edited by WURSTKETTE

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for the response @WURSTKETTE I have rechecked them again, found nothing, and I've diff merged all 3 .sqf's you mentioned against the latest exile_server and exile_client and they're identical.

 

Turns out the issue was with the map itself, after chernraus redux got updated on the 6/5/18 the problem was resolved!

 

Edited by GGWOLF
resolved the issue

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.