TenPenny

Why am I still spawning in the grass?

12 posts in this topic

Hello, I have had this problem for a few days now, I cannot get myself to spawn fully, I join my server and it spawns me in the grass instantly. 
My extdb log shows 
[00:39:17:283167 --7:00] [Thread 1728] extDB2: Database Type: MySQL
[00:39:17:315546 --7:00] [Thread 1728] extDB2: Database Session Pool Started
[00:39:17:317880 --7:00] [Thread 1728] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Loading Template Filename: D:\Exile\@ExileServer\extDB\sql_custom_v2\exile.ini
[00:39:17:318104 --7:00] [Thread 1728] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Version 12 Detected, Latest Version 12 Available
[00:39:17:919629 --7:00] [Thread 1728] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error StatementException: MySQL: [MySQL]: [Comment]: mysql_stmt_prepare error    [mysql_stmt_error]: Unknown column 'territory_id' in 'where clause'    [mysql_stmt_errno]: 1054    [mysql_stmt_sqlstate]: 42S22    [statemnt]: SELECT id FROM vehicle WHERE deleted_at IS NULL AND territory_id IS NULL LIMIT ?,?
[00:39:17:919665 --7:00] [Thread 1728] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Wiping Statements + Session
[00:39:17:919682 --7:00] [Thread 1728] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error: UniqueID: 1 Input String: loadVehicleIdPage:0:100
 

And my rpt log is here: https://pastebin.com/rQzweM6P

 

SQL mode is set, what else do I need to do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, first if you are using mod names with spaces put " on the beginning and the end

Spoiler

"-mod=@Exile;@CBA_A3;@CUP Weapons;@RHSAFRF;@RHSUSAF" "-Servermod=@ExileServer;@extDB3"

next it appears you are using ExtDB2 so I would remove @extDB3 until I am sure the server works fine and than install ExtDB3, but ExtDB3 is installed as an override, not as a mod or servermod

Spoiler

 0:39:17 CallExtension loaded: extDB2 (D:\Exile\@ExileServer\extDB2.dll) []

 0:39:17 "ExileServer - Installed extDB2 version: 70"
 0:39:17 "ExileServer - Connected to database!"
 0:39:17 "ExileServer - Database protocol initialized!"

Spoiler

"-mod=@Exile;@CBA_A3;@CUP Weapons;@RHSAFRF;@RHSUSAF;" "-Servermod=@ExileServer;"

it is probably the reason why this error is generated since it is obviously a database issue

Spoiler

 0:39:17 Error in expression <umberOfVehicles - 1 do
{
((_vehicleIDs select _i)select 0) call ExileServer_obj>
 0:39:17   Error position: <select _i)select 0) call ExileServer_obj>
 0:39:17   Error Generic error in expression
 0:39:17 File exile_server\code\ExileServer_world_loadAllDatabaseVehicles.sqf, line 25

And since you couldn't figure it out on your own from your RPT I would suggest to stay on ExtDB2, since ExtDB3 will make your life complicated later on when you will want to install some script which uses the same override files as ExtDB3 override.

And you wont even notice any big performance jump when comparing to ExtDB2 probably.

Edited by Brenner
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I am using 5.7. as provided with this guide, have no issues with it

Spoiler

 

It is obviously a database issue as I mentioned in previous post, if I were you I would reinstall mysql and start over, but maybe someone with more db experience can tell you a different solution

 

Edited by Brenner
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using the MySQL server that came with the server files:

[01:33:42:420630 --7:00] [Thread 4484] extDB2: Database Type: MySQL
[01:33:42:427458 --7:00] [Thread 4484] extDB2: Database Session Pool Started
[01:33:42:429898 --7:00] [Thread 4484] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Loading Template Filename: D:\Exile\@ExileServer\extDB\sql_custom_v2\exile.ini
[01:33:42:430129 --7:00] [Thread 4484] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Version 12 Detected, Latest Version 12 Available
[01:33:42:950698 --7:00] [Thread 4484] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error StatementException: MySQL: [MySQL]: [Comment]: mysql_stmt_prepare error    [mysql_stmt_error]: Unknown column 'territory_id' in 'where clause'    [mysql_stmt_errno]: 1054    [mysql_stmt_sqlstate]: 42S22    [statemnt]: SELECT id FROM vehicle WHERE deleted_at IS NULL AND territory_id IS NULL LIMIT ?,?
[01:33:42:950741 --7:00] [Thread 4484] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Wiping Statements + Session
[01:33:42:950759 --7:00] [Thread 4484] extDB2: SQL_CUSTOM_V2: Error: UniqueID: 1 Input String: loadVehicleIdPage:0:100

RPT File: https://pastebin.com/L8sgtq8r

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you please post screenshot of you db tables?

You have run exile.sql to create tables in your db and disabled strict mode in my.ini right?

And pls post your exile.ini to see if you are using extDB2 or ExtDB3 version.

Cause based on the error above (if i understand it correctly) you have

Spoiler

Unknown column 'territory_id'

in your db.

Edited by Brenner
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.